ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY
Szekszárd
ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNYTANÚSÍTÁS SZABÁLYAIÁRAKENERGETIKAI MINŐSÍTÉSEKKAPCSOLAT

Minősítési osztályok, a tanúsítvány részletei

Átlagos minősítés

Az alábbi ábrán a Tolna megyében készített energiatanúsítványok minősítése tekinthető meg, a regisztrált szakvélemények alapján. A közelmúlttól kezdve dupla betűjelzésű skála van érvényben (lásd lentebb). Mint leolvasható, az állomány legjelentősebb részét GG és HH kategóriába tartozó ingatlanok adják.

A minősítések táblázata Tolna megyében

Milyen dokumentumok  szükségesek?

Már használatban lévő épületek esetében építészeti tervrajzokra nincs szükség az értékeléshez, a szükséges mértékben mindent felmérünk a helyszínen, ennek díját áraink tartalmazzák. Ha esetleg megvannak az eredeti tervek az épületről, akkor az a munkánkat jelentősen segítheti. Az ingatlan azonosító adataira azonban mindenképp szükség van (cím, helyrajzi szám).

Hőkamerás felmérésre szükség van-e?

A tanúsítás részeként nem készítünk hőkamerás felmérést, ennek egyik oka, hogy erre csak a téli hónapokban lenne lehetőség, másfelől a termográfiás fényképezést elsősorban hibafeltárásra alkalmazzák. A hőkamerázás rendkívül jól alkamazható például kivitelezési hibák felderítésére, ha esetleg Önnek is ilyen jellegű munkára lenne szüksége, érdeklődjön elérhetőségeinken!

A tanúsítvány részei, tartalma

A tanúsítvány három fő részből áll, az összefoglaló adatlapból, a részletes kalkulációból, és a korszerűsítési javaslatból. Tartalmazza az építmény címét, a megbízó nevét, a tanúsító nevét és a minősítés eredményeit. Az alábbi skála az elérhető energiaosztályokat tartalmazza.

A minősítések lehetséges szintjei.

Korszerűsítési javaslat

A dokumentum kötelező eleme a javaslati rész, amely olyan műszakilag reálisan megvalósítható intézkedéseket/beruházásokat sorol fel, amelyekkel tartósan mérsékelhető az építmény energiafelhasználása. A szakember a szóbajövő korszerűsítések közül azokat sorolja fel, amelyekkel a legköltséghatékonyabb módon lehetséges energiát megtakarítani.

Energiahatékonysági tanácsadás

A kalkulációk alapján megállapítható az egyes korszerűsítési alternatívák hatása az energiafelhasználásra. Viszonylag pontosan meghatározható például, hogy egy kazáncsere mekkora megtakarítást eredményez. Az ilyen jellegű adatok összevethetők a tervezett beruházási költséggel, így megalapozottan tervezhetőek a felújítási munkálatok.

Mennyi időt vesz igénybe a tanúsítás?

A helyszíni szemrevételezés és műszaki felmérés kb. 30-45 perc mérettől függően. A vállalt határidőt a megrendeléskor pontosítjuk, és ezt minden esetben betartjuk (általános esetben 2-3 munkanap).

Energetikai pályázatokkal is foglalkozunk

Rendszeresen készítünk energetikai tanúsítványokat állami finanszírozású pályázatokhoz. A Magyar Állam és az EU által biztosított források lehívásához a tulajdonosnak igazolnia kell az épület jelenlegi és tervezett állapotának energiahatékonysági paramétereit. A támogatást csak akkor ítélik meg, ha mérnöki kalkulációkkal bizonyítható módon csökken az építmény energiafogyasztása. Keressen fel minket és segítünk eligazodni a témában!

www.tanusitvany-szekszard.hu © 2014-2022 - Minden jog fenntartva